Selasa, 3 Oktober 2017

Bagusnya untuk penambahan susu

 Alhamdulillah syukur kepada Nya masih bernafas sehingga hari ini..😊

  Bangun je pagi tadi cepat-cepat ke dapur buat minuman yang lazat ni sebelum bersiap nak pergi kerja. Hari ni dah masuk hari ke 16  tak silap saya huhu..Hari ni dapat juga den mengumpul stok EBM dengan banyak setelah mengamalkannya dengan konsisten. Siapa tak happy kan😎 . Apa yang konsisten sangat saya amalkan tu? ESP Shaklee lah,apa lagiπŸ˜‹ ..wangi je bau dia bila buka penutup tu,sedap plak tu flavour vanila kan dan pekat taw bila kita bancuh dalam 1 cawan tu.

         Bila minum tu,kekadang saya lambat makan tau. Bagus Esp shaklee ni,rasa kenyang je.

Taraaaaa....heheheh ini baru sebotol je saya tunjukkan..baru siap pam tadi hehe ni gambar saya ye,bukan orang lain punya, nanti kata saya tipu plak gitu. Beraninya saya katakan saya dah cuba dalam beberapa hari ini. Sebab tu saya nak share, itu kan bagus kalau kita share kepada semua orang. Kan tak bagus tu kalau kita kedekut ilmu dan apa yang kita dapat. Betul tak?


        ESP shaklee tu apa ek?? ESP Shaklee tu maksudnya Energizing Soy Protein.Ia Non-GMo taw. Bila pump je, alhamdulillah full dalam 2 botol dapat. Tapi saya tunjuk 1 botol jelah gambar tadi, coz saya dah masukkan dalam plastik Ebm.. haa plastik EBM kenalah guna yang BPA free ye.. tak kiralah apa sekali pun bekas korang nak letak susu EBM ini.Happy je rasa bila mula mengamalkannya ESP shaklee ni. Mesti ada yang tertanya-tanya apa lagi kelebihannya ESP shaklee ni kan??
                         Esp shaklee kukukuuuu sayang kamuuuuu..πŸ˜‚




         Kenapa bagusnya Esp (Energizing Soy Protein) Shaklee ni kepada ibu penyusuan tak kisahlah direct bf or EBM??. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder ianya makanan yang lazat dan kaya dengan kalsium dan protein.
Energizing Soy Protein –ESP ni  merupakan sumber protein terunggul daripada kacang soya. Ia merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya. Dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.
       
         Kuasa Protein tu untuk Tenaga Lebih Lama berpanjangan..WOAW!!
Kebanyakan orang  tak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Minum protein ESP shaklee ni dapat mempertingkatkan TENAGA-stamina kita. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk berikan tenaga yang lebih lama.

     Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru, bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak. Akibat dihakis oleh asid hidroklorik, berikutan proses pencernaan makanan.
Esp ni dalam tergolong dalam mackronutrient. Malah ianya paling tertua dalam banyak-banyak supplement di shaklee.


Hummm hummmm itu sajalah yang saya boleh pot pet pot pet sekejap haa..Sebenarnya saya de banyak benda nak share. Tapi masa tidak mengizinkan huhuhu... Kalau nak tahu lebih dalam lagi beli produk ni dulu dengan saya 😁😁😁😊 hehe...nanti saya terangkan lebih dalam lagi esp ni ye gituπŸ˜‹ heheh
     (Melawak)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan